A Camilucci Franciacorta pezsgő a tökéletességre való eltökélt törekvést, a fáradhatatlan igényt testesíti meg, hogy minden évben, minden cseppben, minden árnyalatban egyre jobb és jobb terméket hozzon létre. Az 1990-ben alapított Camilucci pincészet 18 hektáron terül el, és évente 130 000 palackot termel.
Stefano Camilucci, aki eredetileg építészmérnök, most már évek óta a Franciacorta bortermelésben dolgozik, és szenvedélyét a történelmi családi tevékenységben találta meg. Ambiciózus projektbe kezdett, egy új, független márka létrehozásával. A márka koncepciója rendkívül személyes, a névtől kezdve a címkéig, annak hangsúlyozása érdekében, hogy a palackban lévő eredmény szorosan kötődik nemcsak a származási területhez, hanem egyúttal a termelő embereket is tükrözi. A borok rendkívül természetesnek bizonyulnak, felesleges túlzások nélkül, kifejezve a terroir legjavát, amely hihetetlen harmóniát és egyensúlyt képes adni mind az illataromákban, mind az ízvilágban, a Franciacorta borokra jellemző frissességgel kísérve. Ezek a Stefano által készített borok jellemzői, amelyek csakis egy nagyszerű ismeretekkel és értékekkel felruházott személy által jöhetnek létre.